marți, 4 ianuarie 2011

SCOTIA: verificari BIOMETRICE pentru micii scolari …

Citez din articolul BIOMETRIC ID CHECK ON SCOTS SCHOOLCHILDREN AS YOUNG AS FOUR:
ZECI de şcoli din Scoţia au introdus sisteme biometrice „intruzive” precum amprentarea dactiloscopică, în scopul identificării copiilor cu vârste de la 4 ani.
Astfel că 68 de şcoli utilizează în prezent această tehnologie pentru monitorizarea servirii meselor, controlul cărţilor de la bibliotecă şi chiar pentru permiterea accesului la toalete.
Aproape două treimi sunt şcoli primare, unde amprentarea degetelor şi recunoaşterea palmară pot fi folosite pentru identificarea minorilor. Iar 10 alte şcoli din Midlothian (regiune şi oraş din Scoţia) au capacitatea de identificare biometrică, dar încă nu o folosesc.
REACTUALIZĂRI GRATUITE DE ŞTIRI, NON-STOP …ACCESEAZĂ PUBLICAŢIA „THE SCOTTISH EXPRESS” PE TWITTER
Ieri, criticii au calificat drept „îngrijorătoare” măsura privind tehnologia utilizată în şcolile scoţiene.
Purtătorul de cuvânt pe probleme de justiţie al Partidului Liberal Democrat Robert Brown, care a descoperit acest lucru graţie legislaţiei liberului acces la informaţie, a declarat: ”Dacă marea majoritate a şcolilor scoţiene îi poate lăsa pe copii liberi şi să le plătească gustările fără a fi nevoie de identificare biometrică, este dificil de înţeles de ce este necesar acest lucru pentru cele 68 de şcoli. Organismele publice au arătat în trecut că datele personale sensibile nu conferă întotdeauna încredere”.
„Dorim într-adevăr acest tip de informaţie intruzivă despre copiii noştri ?”
Domnul Brown a declarat că folosirea tehnologiei în sălile de clasă creează totodată riscul introducerii „pe uşa din dos” al cărţilor de identitate. El a adăugat: „Se pare că datele sunt folosite pentru chestiuni triviale, precum accesul în biblioteci şi plata gustărilor”.
Consiliul Regiunii Angus are cel mai mare număr de şcoli care folosesc această tehnologie cu identificare biometrică pentru servicii de catering în sistem „cashless” (nu pe bază de bani lichizi) în 4 şcoli primare şi 8 şcoli gimnaziale.
Într-o şcoală gimnazială din regiunea West Lothian există un „sistem de amprentare manuală” destinat copiilor de şcoală primară găzduiţi acolo temporar, în scopul învăţării modului de utilizare al toaletelor.
Înregistrările amprentelor nu sunt păstrate, dar dacă este folosită recunoaşterea palmară, atunci sistemul poate cripta şi stoca o imagine. Michael Parker, activist al Campaniei Împotriva Identificării prin Carduri „NO2ID”, a declarat: „Nu este deloc rezonabil să construieşti un sistem în care copiii cu vârste foarte fragede sunt îndoctrinaţi în mod regulat cu ideea că trebuie să dovedească în mod constant unde se află”.
Sunt oare studii care să arate că aceste scheme extravagante şi, fără îndoială, foarte costisitoare, nu sunt bune decât pentru a servi drept înregistrări ?
Un purtător de cuvânt al guvernului scoţian a declarat că procentajul şcolilor ce folosesc sistemul de identificare biometrică este „minuscul” – mai puţin de 3%.
El a adăugat: „Decizia folosirii sau a ne-utilizării identificării biometrice în şcoli aparţine în ultimă instanţă autorităţilor educaţionale, însă deciziile trebuie să reflecte îndrumările guvernului scoţian. Este clar că şcolile trebuie să acorde o mare atenţie acestei abordări”.
„Îndrumările noastre recomandă ca orice autoritate locală sau şcolară care doreşte să introducă acest sistem trebuie să consulte părinţii copiilor de la şcoala cea mai reprezentativă, să fie obţinut consimţământul şi să permită alte opţiuni alternative”.
Cititi va rog si:
Articolul zilei (11.10.2010): Şcolile BRITANICE instalează SISTEME DE RECUNOASTERE A FETEI … pentru ca elevii să nu mai întârzie

preluare de pe Blogul lui SACCSIV

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu