sâmbătă, 1 septembrie 2012

Google ne aduce… internetul obiectelor. Tehnologia care ar putea identifica orice obiect de pe pământ



Google a înregistrat un patent pentru o tehnologie care ar putea revoluţiona căutările şi reţelele de socializare, scrie Daily Mail.
Este vorba despre un program care „scanează” fotografiile sau filmuleţele şi „recunoaşte” instantaneu mii de elemente: clădiri, steaguri, semne de circulaţie, locuri sau oameni.
Această tehnologie ar face mult mai uşoară etichetarea pozelor sau a clipurilor şi adăugarea lor în diverse categorii, acţiuni care acum se fac manual, de către utilizator.
Google a precizat că, pentru început, baza de date a noii tehnologii va fi de circa 50.000 de elemente, de la obiecte, la clădiri, locuri sau peisaje.
Daily Mail scrie, însă, că această nouă tehnologie ridică probleme legate de confidenţialitate, deoarece Google ar putea afla foarte multe detalii prin intermediul ei.
„S-ar părea că utilizatorii pierd din nou controlul asupra datelor personale. Dacă informaţiile despre tine sunt adăugate în fotografii, înseamnă că Google poate şti totul despre tine. Acest serviciu ar trebui să fie opţional, iar Google nu ar trebui să-l folosească pentru a afla mai multe informaţii despre oameni, fără acordul lor”, a declarat Nick Pickles, directorul grupului pentru libertate civilă Big Brother Watch.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu