joi, 9 august 2012

“Big Brother” vine de la Jew York. Tehnologia cu care fiecare om va fi supravegheat fara oprire


Politia din New York a lansat miercuri o noua retea de camere de supraveghere, considerata “revolutionara”, care va permite supravegherea simultana a strazilor si accesarea unor date privind eventuali suspecti de crime si infractiuni, relateaza AFP.
Aceasta retea de camere, dezvoltata de catre Microsoft“este un instrument inovator care urmeaza sa revolutioneze operatiunile de supraveghere publica si de mentinere a ordinii”, a anuntat Biroul primarului New York-ului.
In plus fata de imagininile inregistrate ca in cazul unei simple camere de supraveghere, acest nou aparat ofera intantaneu fortelor de ordine un numar important de informatii despre lucrurile la care agentii se uita in momentul respectiv.
Camera “agrega si analizeaza date privind securitatea publica in timp real, ceea ce permite anchetatorilor politiei din New York sa poata avea o imagine de ansamblu asupra unor amenintari sau activitati infractionale”, a adaugat Biroul primarului.
De exemplu, politistii care vor observa in direct imagini cu suspecti pe strada vor avea imediat acces la cazierul lor judiciar, vor primi un istoric cu infractiunile comise in sector, dar si alte elemente care le vor permite sa actioneze rapid.
Masina unui suspect va putea fi analizata, anchetatorii putand afla, astfel, unde se afla vehiculul cu pana la cateva luni in urma.
“Acest sistem este un instrument evoluat. El a fost creat de catre politisti, pentru politisti”, a declarat Ray Kelly, seful politiei newyorkeze.
Primarul Michael Bloomberg a adaugat ca acest sistem utilizeaza programe de noua generatie, mai puternice, care permit un acces mai rapid la informatii furnizate de camere, apeluri de urgenta, rapoarte anetrioare asupra unor infractiuni, dar si alte instrumente si tehnologii.
Aproximativ 3.000 de camere sunt conectate la acest nou sistem, majoritatea dintre ele instalate in zone de afaceri din Manhattan, unde se afla cea mai mare parte dintre zgarie-norii din oras. Reteaua urmeaza sa fie extinsa rapid si la alte cartiere.
Sursa: Mediafax.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu