marți, 9 iunie 2009

SUCCESUL CAMPANIEI “ANULEAZĂ VOTUL”


SUCCESUL CAMPANIEI “ANULEAZĂ VOTUL”

O largă majoritate a ONG-urilor implicate în lupta împotriva cipurilor – au susţinut ca unică soluţie pentru responsabilizarea politicienilor (în raport cu alegerile euro-parlamentare) – îndemnul la NESUPUNERE CIVICĂ, concretizat – într-o primă fază – în acţiunea de ANULARE A VOTULUI.

Rezultatele unei campanii de numai două săptămâni, cu mijloace restrânse, fără posibilitatea unei campanii concrete (informare directă, fluturaşi, bannere, afişe, mitinguri, etc.) - la nivelul provinciei, sunt totuşi spectaculoase.

Campania „Anulează votul” a avut doar două mitinguri (cel din 31.05.2009 din Piaţa Victoriei şi cel din 6.06.2009 din Piaţa Universităţii) cam 3000 de fluturaşi de informare (distribuiţi în Bucureşti) şi susţinerea puternică a unor bloguri – în marea lor majoritate cu tematică creştin-ortodoxă. În provincie, în mod individual, voluntari inimoşi au printat şi distribuit pe cheltuiala lor fluturaşi şi afişe ai Campaniei "Anulează votul".

Nici un ziar, nici un post de televiziune sau radio nu au mediatizat această campanie.

Cu toate acestea, rezultatele au depăşit aşteptările „analiştilor” de ocazie care au căutat să minimalizeze şi chiar să combată/deturneze această acţiune.

Menţionăm că în nici un scrutin electoral precedent, cu o participare a electoratului apropiată cu cea de la alegerile din 7 iunie 2009, nu s-au înregistrat mai mult de 1% voturi anulate – din numărul total votaţi care s-au prezentat la urne.

Potrivit comunicatului de presă al Biroului Electoral Central, potrivit rezultatelor parţiale, la alegerile euro-parlamentare de duminică, numărul total al alegatorilor prezenţi la urne a fost de 27,40%, iar voturile valabil exprimate s-au cifrat la 96,13 procente, 3,85 % fiind VOTURI NULE !!!

Acest procent de 3,85% reprezintă un rezultat spectaculos pentru noi – în raport de mijloacele de promovare ale campaniei, cele aproape 190.000 voturi anulate (cât reprezintă cele 3,85%) putând fi considerate – pe bună dreptate – VOTURI ÎMPOTRIVA DICTATURII BIOMETRICE EUROPENE.

Chiar dacă pentru unii acest procent de 3,85% pare mic, el reprezintă totuşi un electorat important, care a votat UNIT (în felul său) şi care va trebui luat în calcul pe viitor de către politicieni, la următoarele alegeri, deschizându-ni-se în acest fel drumul către O BAZĂ REALĂ DE NEGOCIERE a drepturilor şi libertăţilor noastre – cu actuala clasă politică.

Daca până acum nimeni nu ne lua în serios, cu o zi înainte de alegeri personaje precum Corneliu Vadim Tudor şi Gigi Becali se grăbeau să convingă la televizor electoratul că sunt preocupaţi de problema cipurilor (probabil la sfatul şefilor de campanie – alertaţi de rezultatele sondajelor de dinainte de vot).

Chiar dacă un astfel de rezultat nu ne dă posibilitatea formulării unei cereri de anulare a alegerilor, am putut trage totuşi câteva concluzii, ce constituie învăţăminte foarte valoroase pentru viitoarele acţiuni:

1. Nu a existat în România nici un partid politic sau candidat la alegerile euro-parlamentare, care să ia atitudine împotriva legislaţiei din ce în ce mai represive impuse de Bruxelles.
2. Există o largă simpatie populară pentru acţiunea anti-cip, în special în rândurile populaţiei creştin-ortodoxe – concretizată prin rezultatele votului din 7 iunie.
3. În ciuda barierei mediatice şi a încercărilor (uneori „disperate”) de preluare/stopare a campaniei „anulează votul”, comunicarea şi unitatea de care au dat dovadă cei ce şi-au însuşit mesajul campaniei au demonstrat discernământul şi luciditatea electoratului român.
4. Am reuşit să atragem atenţia clasei politice – prin acest rezultat excepţional, având o bază de negociere şi o reprezentativitate (în creştere) – deloc neglijabilă, ce rivalizează cu cea (reală) a unor partide deja consacrate pe eşicherul politic.
5. Am înţeles cu adevărat prăpastia imensă care ne separă de acel 50% + 1 din populaţia cu drept de vot, ce vor trebui să iasă la vot în eventualitatea unui referendum pe tema cipurilor.

În concluzie, MAI AVEM DE LUCRU, DAR REZULTATELE DE PÂNĂ ACUM SUNT ÎNCURAJATOARE.

Mulţumim tuturor celor care au susţinut această campanie, pe care noi o considerăm un SUCCES IMPORTANT al luptei împotriva cipurilor şi sperăm ca alegerile prezidenţiale din toamnă să ne prindă mai bine pregătiţi.

Un comentariu: