luni, 5 martie 2012

VIDEO: American Express, Visa, Discover, etc. au interzis celor de la „Mythbusters” realizarea unei emisiuni despre securitatea cipurilor RFID


Nu stiu daca ai scris despre cei de la Mythbusters ca au vrut sa faca un episod despre cipul RFID si episodul nu a mai fost difuzat de Discovery Channel.
Aici e un interviu cu Adam Savage care explica ce s-a intamplat. Pe scurt au primit un telefon de la mai marii companiilor de carduri bancare din America: VISA, Mastercard, American Express, Discover, care le-a INTERZIS sa difuzeze episodul.


Am tradus rapid:
Omule, faza cu cipurile RFID.
(rasete)
Imi pare rau. E doar ca… nu se va intampla. Uite… uite ce s-a intamplat. Nu sunt sigur cat din povestea asta am voie sa v-o spun, dar am sa va zic ce stiu.
(rasete si aplauze)
Noi vroiam sa facem emisiunea despre RFID. Cat de buna e securitatea, daca poate fi sparta, cat de fiabila e tehnologia  etc, etc.
Si unul dintre investigatorii nostri a sunat la Texas Instruments. Si aceia au aranjat o conferinta telefonica intre Tory, producator si unul dintre tehnicienii de la Texas Instruments.
Deci trebuia sa avem o conferinta telefonica sa vorbim despre aceasta tehnologie, marti la ora 10:00.
Marti la ora 10:00, Tory a raspuns la telefon si.. ah… Texas Instruments era la telefon alaturi de Directorii pe Probleme Juridice de la (CLO – http://en.wikipedia.org/wiki/Chief_legal_officer) American Express, Visa, Discover si toti ceilalti.
Adica… inca ma trec fiorii cand ma gandesc. Vreau sa zic ca eram depasiti numeric. Si ei le-au spus foarte clar celor de la Discovery Channel ca nu o sa-i lase sa difuzeze acest episod care vorbeste despre cat de precara e securitatea acestei tehnologii.
Discovery Channel a batut in retragere, fiind si ea o corporatie foarte mare, care traieste din reclamele altor corporatii. Si acum subiectul asta e pe radarul celor de la Discovery Channel si nu ne lasa sa ne apropiem deloc de el.
Deci imi pare rau… dar e unul din lucrurile alea… si acum cand ma gandesc la discutia aceea telefonica…
Tory ->  membru al echipei Mythbusters http://en.wikipedia.org/wiki/Tory_Belleci
   Comentariu saccsiv:
   Dar se permisese realizarea unui episod despre cipurile implantate:

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu