joi, 23 februarie 2012

INCA UN PAS SPRE IMPLANT: Cardul ce doar in contact cu pielea este functional …


Banii viitorului nu vor fi de hartie sau de plastic, ci electronici. Universitatea din Pittsburgh a descoperit o metoda simpla prin care sunt impiedicate furturile.
Este vorba despre “intrerupatorul” de card/portofel electronic. Practic este un comutator pornit/oprit.
Ideea este simpla si a fost deja probata: atunci cand cardul/portofelul electronic este tinut de o anumita parte, senzorul montat in interiorul sau porneste. Prin contactul cu pielea, circuitul este functional si astfel se pot realiza tranzactii cu acel instrument bancar, explica cercetatorii.
Atunci cand cardul este pus inapoi in portofel, sau in buzunar si se intrerupe contactul pielii cu senzorul integrat, cardul se inchide automat. Scanarea lui cu un dispozitiv folosit de hackeri devine astfel in zadar, hotii nu-i vor putea copia datele de securitate.
Comentariu saccsiv:
   Usor usor ne apropiem de cipul implantat si de tatuaj. Acum deja s-a ajuns la piele. Ca si in cazul acesta:
   Deocamdata ultimul ragnet e sa tinem cu degetele sau punem degetul. Dar evident, se va dovedi ca nu-i sigur nici asa si vor ajunge curand la implant sau tatuaj. Insa nu un implant bancar, ci un implant total, ce va include si actul de identitate si carnetul de sofer si ce-o mai trebui. Iar fara el, ghici ce? Nu mai poti cumpara sau vinde ….

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu