luni, 14 februarie 2011

(II) Lămuriri despre documentele biometrice şi cifra 666

            Spune psalmistul David : "S-au temut de frica acolo unde nu era frica."
            Si tot David: "Anii si vremurile sunt in mana Domnului."
            Si tot David: "Nu va da Dumnezeu toiag pacatosului sa loveasca in soarta dreptului; dar dreptul sa nu savarseasca faradelege."
            Si tot David : "Cat de bun este Dumnezeul lui Israil celor drepti la inima!"
            Si tot David:" Plini-va caderi, zdrobi-va capetele multora pe pamant."
            Si tot David:"Toti sunteti dumnezei si fii a-i Celui Prea Inalt."
            Iata,cateva stihuri insuflate de Duhul Sfant, prin gura psalmistului, in care se arata dragostea lui D-zeu fata de om.
            Cum ar putea cineva cere paine tatalui sau si sa primeasca piatra?
            Mesajul Pr. Iustin de la P. Voda nu este un mesaj apocaliptic, nici profetic, nici biblic, ci in acord cu unele invataturi ale Sf. Parinti, poate fi un semnal de avertizare ca omul sa nu se lase prada ispitei satanice.
            Chiar daca bogatia ar curge nu trebuie sa ne lipim inima.
            Mesajul Pr-lui Iustin,care a facut inconjurul intregii mase de crestini ortodocsi, nu trebuie privit fara discernere si intelepciune.
            Nu rezolvam problemele prin polemici si pareri nesfarsite.
            Daca vom tine cont de sfatul Parintelui Cleopa, pecetea 666 inseamna erezie, manie si pofta, adica, alterarea partilor corpului uman. Erezia ataca ratiunea, stramba mintea si departeaza Duhul Sfant; Mania ucide sufletul si umanitatea din om, duce la crima, iar pofta, omoara omul in toata fiinta sa. Desfraul si senzatia distrug templul Duhului Sfant, adica, casa sufletului.
            Sf.Ioan Evanghelistul spune :"Cine judeca pe aproapele mai inainte de vreme, antihrist este."
            Suntem convinsi ca antihristii lumii moderne, sunt amestecati la un loc cu crestinii.
            Este evident faptul ca pacatul troneaza in toate mediile si la toate nivelele de varsta. Ce poate avea comun sufletul credincios si morala crestina cu un carnet de conducere sau o carte de identitate cu cip biometric, daca tu esti in acord cu Dumnezeu?
            Ni s-a cerut cumva lepadarea de Hristos sau de dreapta credinta ?
            Ni s-a cerut sa nu postim, sa nu ne rugam, sa nu frecventam Biserica?
            NU!
            O data cu desfiintarea granitelor teritoriale, o data cu emigrarea in state si continente ale lumii, datorita infractiunilor de tot felul, abaterilor umane de tot felul, a pirateriei economice financiare, a aparut si protectia moderna electronica.
            Cu ce ne dezavantajeaza faptul ca am pasaport cu poza color sau ca am pasaport cu amprenta digitala, imagine faciala sau biometrica ?
            Daca sunt moral, corect, bine intentionat, de ce am a ma teme?
            Cu atat mai bine! In momentul unui incident nedorit, chiar si moarte, mi se cunoaste inclusiv grupa sanguina, ADN etc., toate datele personale.
            In ce consta pecetea 666 ? Sau Apocalipsa ?
            De ce trebuie sa merg in iad ? Nu spune psalmistul David: " Vei da pe cel cuvios al Tau sa vada stricaciune?"
            Cred ca este cazul sa ne maturizam duhovniceste, sa lasam polemicile, contradictiile si parerile care mai de care mai critice,care nu duc la ceva ziditor de suflet.
            Ce vor face cele 2 milioane de emigranti romani plecati la munca in strainatate?
            Pentru ce s-au mai facut episcopii ortodoxe si biserici in occident ?
            Nu-si mai au sensul,daca oamenii s-au insemnat cu semnul fiarei 666.  Sunt a-i diavolului.
            Sa avem grija fratilior, toate continentele lumii se supun acelorasi legi umane.
            Peste tot vegheaza D-zeu. Sa nu devenim ridicoli ! Sa nu hotaram noi soarta umanitatii.
            De ce mai primim donatii si pomelnice de la emigrantii intorsi acasa, care vin la sfintele altare strabune, daca banii lor sunt de la diavol ?
            De ce mai construim in Romania cu fonduri europene si Sapard ?
            Cu banii U.E. ne folosim de diavolul ca sa traim bine ca ingeri ortodocsi ? Sa fim seriosi fratilor !
            Prin acest circ si paine, facem jocul diavolului, invrajbind Biserica si statul. Biserica apara interesul poporului. Poporul este al Bisericii, iar Biserica a poporului. Ce facem ? Ii invrajbim pe oameni asupra lor insisi ? Trebuie gasite coordonatele care duc intodeauna la directia cea buna.
            Paine si munca! Atat statul cat si Biserica, au datoria sa vegheze la orice pericol de ordin social, moral, economic, spiritual si sa-si apere pe supusii sai. Peste ambele institutii vegheaza D-zeu.
            In caz contrar, ca exista interese ascunse, nevadite public, care ar putea atenta la valoarea spirituala a persoanei, la morala persoanei, la siguranta persoanei, daca exista credinta, nadejde si incedere intevine Dumnezeu.
            Proorociile sau sfaturile intelepte, nu este neaparat sa se si indeplineasca. Dumnezeu poate abate un rau din mila si dragostea Sa. Nu trebuie panica, dihonie, impacientare....asta arata lipsa de maturitate spirituala.
            De 2000 de ani,oamenii au crezut in Apocalipsa si sfarsitul lumii. Mucenicii, desi persecutati, mureau pentru Hristos senini cu inima blanda. Ce spune Hristos ? "Eu sunt Calea, Adevarul si Viata." Sa traim cinstit, modest, corect si n-avem a ne teme. Nu te poate infiera diavolul cu 666 atata timp cat esti cu Dumnezeu si esti cinstit cu El.
            Comportamentul nostru dezordonat si cu pareri mult diversificate, ne descopera in momente critice sufletesti ca suntem lipsiti de o credinta sanatoasa si unitar, fiecare in parte, detinem tot altfel de adevar. Poate exista alt adevar decat Hristos ? Si in hotarari sinodale, cum au fost soboarele ecumenice, desi, Sf. Spiridon si Nicolae erau sfinti, hotararile dogmatice s-au luat in unanimitatea sfintilor parinti.
            Nu putem stabili adevaruri despre rai si iad, despre apocalipsa si sfarsitul lumii asa de unii singuri. Oricat de imbunatatit este Pr.Iustin, nu poate da singur verdictul inceperii Apocalipsei, sau a cararii spre iad a unui credincios pentru simplul fapt ca a primit pasaport sau buletin modern. Dumnezeu nu cauta la mijlocele sociale si moderne a carmuirii omenesti, cauta la credinta, la fapta si la inima.
            Cei care forteaza nota incercand sa dea o imagine ingrozitoare mijloacelor de monitorizare, pot gresi cand vor vedea peste 5-10 ani ca toti trebuie sa ne aliniem unor legi si randuieli de carmuire a lumii.
            Cand ni se va cere lepadarea de dreapta credinta sau de Hristos, atunci trebuie sa ne ingrijoram. Noi putem singuri sa ne facem rau, crezand ca retragandu-ne in padure sau la sate am scapat de antihrist. Dar si acolo avem obligatii si indatoriri: pensia, impozitul, comertul pentru alimentele zilnice, medicamentele, lumina, apa,...toate depind de habitatul uman. Nu putem trai ca salbaticii. Vom fi considerati nebuni, internati in spitalele de psihiatrie si tot in mana satanei vom ajunge. Traind normal si gandind logic, Dumnezeu ne va acoperi de toate relele.
            Sa avem credinta si nadejde in Dumnezeu. Trebuie sa fim atenti la cursele nestiute ale vrajmasului, dar sa nu punem sfatul omenesc deasupra celui dumnezeiesc, David spune: "Domnul risipeste sfatul neamurilor si defaima gandul noroadelor si leapada sfatul boierilor. Iar sfatul Domnului in veac ramane si gandul inimii Lui din neam in neam".
            Intrucat conlucrez si colaborez cu Pr.Iustin,  aceasta parere personala nu vine sa rastoarne ideea Cuviosiei Sale, dar pe baza argumentelor biblice, nu are de a face apocalipsa cu aceste probleme moderne de monitorizare. Chiar daca vor fi piedici in calea unor lucruri intr-un viitor, ele vor putea ingreuia anumite situatii, dar involuntar de vointa rationala, omul nu va putea fi smuls din dreapta credinta si nici trimis in iad prin pecetluirea cu numarul fairei fortat, adica 666.
            Sa stam treji,cu luare aminte,cu frica si credinta,dar cu dragoste si nadejde in Dumnezeu.
            Sfanta Evanghelie spune : "...portile iadului nu vor birui Biserica in veacul veacului."
            "Nu te teme turma mica, Domnul a binevoit intru tine."
                                                             

                                                                                                                           Parintele Calistrat
                                                                                                                           ianuarie 2009

2 comentarii:

  1. am inteles ca acest text este scris de parintele Calistrat cu argumente ca Dumnezeu nu paraseste pe nimeni. Asa si este. Dar acceptand semnul fiarei il parasesti tu pe Dumnezeu si atunci ai iesit total din gratia lui Dumnezeu. In Apocalipsa scrie f clar ca vor fi obligati toti sa puna semnul fiarei nu vom avea libertatea sa alegem noi. Parintele Calistrat incearca sa imbrobodeasca frumos acest semn nu stiu din ce motive. Eu dau dreptate parintelui Iustin care este f ferm si nu accepta compromisuri. Sa-si puna ei cip-ri cate vor sa fie "protejeti" eu prefer sa traiesc fara sau SA MOR PENTRU HRISTOS ASA CUM A MURIT SI EL PENTRU MINE. NU ACCEPTATI ACEST SEMN NENOROCIT CHIAR CU PRETUL VIETII. FRATILOR TREZITI-VA CA TIMPUL ESTE F APROAPE. ODATA MARCAT CU ACEST SEMN 666 NU MAI POTI FACE NIMIC PT CA ESTI CONDUS SI SCLAVIT DE DIAVOLI.

    RăspundețiȘtergere