miercuri, 1 aprilie 2009

MITING AZI !!!


CTC-Ipoteze

,,Nu-ti instala microcip, ramai puternic!''

Un comentariu:

 1. Pasapoartele biometrice vor complica activitatea Justitiei
  Miercuri, 22 Aprilie 2009, ora 13:26 ziare.com
  Noul pasaport biometric va permite raufacatorilor sa copieze si sa utilizeze datele personale ale posesorilor, sustine Luc Recordon, membru in Consiliul statelor.

  "Oare se va putea calatori, pe viitor, la fel de liber ca acum, fara a fi urmarit de catre autoritati sau organizatii particulare bine echipate si fara riscul ca identitatea sa-ti fie furata?", se intreaba Recordon citat de Le Temps.

  Aceasta este problema care trebuie rezolvata pentru cetatenii care sunt chemati la urne pe 17 mai pentru a se pronunta in legatura cu pasaportul biometric obligatoriu.

  Mai intai, trebuie relevat ca criptografia care trebuie sa protejeze amprentele digitale si imaginea digitala a fetei in pasaportul biometric elvetian nu este sigura.

  De mai multe luni, multi specialisti in aceste tehnici atrag atentia in zadar Oficiului Federal al Politiei (Fedpol) asupra acestor lipsuri si a riscurilor la care se expun utilizatorii.

  Autoritatile, care au primit o delegatie de oameni de stiinta toamna trecuta, nu au tras nicio concluzie, iar de atunci, un mare numar de personalitati si de ziaristi au asistat la o prezentare relevanta facuta de profesorul Serge Vaudenay, de la Scoala Politehnica Federala de la Lausanne (EPFL) si au putut sa se convinga ca aplicarea biometriei la pasapoarte este cel putin prematura.

  Simplul fapt de a lasa pasaportul la receptia unui hotel pentru inregistrare ofera posibilitatea de copiere a datelor sensibile din document; la fel se intampla daca-ti lasi pasaportul biometric timp de cateva minute in mainile celui care ar vrea sa-l pirateze, mai scrie Le Temps.

  RăspundețiȘtergere