luni, 29 octombrie 2012

Big Brother avanseaza: La Resita liceenii vor intra pe baza de amprenta la oreSistem de acces biometric într-un liceu din Reşiţa. Întârziații vor intra în liceu doar pe bază de amprentă
La Liceul Teoretic ”Mircea Eliade” din Reşiţa a fost pus în funcţiune accesul biometric, ceea ce înseamnă că atât elevii, cât şi profesorii intră şi ies din unitatea şcolară,  folosind amprentele digitale.
”Am apelat la acest sistem biometric pentru a creşte siguranţa şi securitatea elevilor în şcoală, pentru că, din păcate, se întâmplă parcă tot mai multe incidente violente în şcoli, iar noi vrem să le eliminăm complet. Noi avem parte de copii cuminţi, dar, oricând, pot intra în perimetrul şi în incinta unităţii şcolare persoane străine. În plus, măsura are ca scop şi reducerea absenteismului şcolar”, a declarat Dragoş Popa, directorul adjunct al Liceului ”Mircea Eliade”.
Intrarea în şcoală se face în mod normal dar, la ora opt, sistemul se blochează, iar cei întârziaţi sunt nevoiţi să folosească amprenta biometrică. În acest mod, însă, ei intră în baza de date ca întârziaţi. În pauze, se poate ieşi sau intra în şcoală în mod obişnuit, fapt pentru care, conducerea liceului este în negocieri cu mai multe firme, pentru a beneficia şi de pază umană. În plus, în liceu funcţionează şi camere de supraveghere.
Părerile elevilor sunt împărţite în ceea ce priveşte intrarea şi ieşirea din şcoală pe baza amprentelor.
”Este bine că nu poate intra nimeni altcineva în şcoală. Ne simţim mai protejaţi aşa. Sunt şcoli unde au intrat persoane străine şi au făcut scandal. Nu vrem să avem parte de aşa ceva. E drept că aşa se vede şi când chiulim sau întârziem, dar, dacă punem în balanţă, e mai bine să fim supraveghiaţi”, a spus una dintre elevele şcolii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu