joi, 26 iulie 2012

VISA a scos carduri și pentru copii de 12 ani, ce țin și loc de… cărți de identitate. Urmează cipurile ?!


Compania Visa a lansat în Marea Britanie un card de debit destinat tinerilor de peste 12 ani, care poate fi alimentat şi supravegheat de părinţi, potrivit Daily Mail.
Cardul, care funcţionează şi ca un act de identitate, arătând vârsta şi poza deţinătorului, costă aproximativ 20 de euro şi poate fi alimentat lunar cu sume cuprinse între 13 şi 6.430 de euro.
Marele avantaj al acestui produs, potrivit Daily Mail, este faptul că părinţii pot supraveghea permanent soldul contului precum şi numărul şi frecvenţa retragerilor. Totodată, cardul nu poate fi folosit ca unul de credit, ci doar de debit.
Fără să perceapă o taxă de administrare lunară, produsul poate fi utilizat pentru plata în magazine şi online, dar restricţionează persoanelor sub 18 ani achiziţionarea de băuturi alcoolice şi înregistrarea pe site-urile de jocuri de noroc, o altă marjă de siguranţă pentru părinţi.
“Combinaţia de card bancar şi carte de identitate este o idee binevenită pe piaţă întrucât permite o metodă de plată la îndemână pentru tineri şi posibilitatea identificării lor în acelaşi timp” este de părere Rachel Springall, purtător de cuvânt al site-ului de informaţii financiare Moneyfacts. Ea mai spune că posesorii unui astfel de card trebuie să fie atenţi la cât cheltuie, din moment ce fiecare retragere de la bancomatele din Marea Britanie se taxează cu aproximativ 1,30 euro şi cu 2,60 euro în afara ţării.
sursa: gandul

Un comentariu: