luni, 11 octombrie 2010

DIVERSIUNEA M.A.I. Cu doar o zi inainte de mitingul impotriva documentelor biometrice, M.A.I. APARENT revine asupra deciziei de a ne obliga sa primim buletine cu cip

DIVERSIUNEA M.A.I. Printr-un comunicat publicat pe site-ul Ministerului Administratiei si Internelor, aparut ieri, 11.10.2010, cu doar o zi inaintea mitingului stabilit in fata sediului M.A.I., acesta revine asupra deciziei de a ne cipa tuturor actele de identitate, oferindu-ne  DOAR DECLARATIV, un drept pe care ar fi trebuit sa il avem mereu: DREPTUL DE A ALEGE. Optiunea de a primi carte de identitate fara cip sau cu cip va fi inserata in noul proiect de lege al documentelor de identitate ale cetatenilor romani - se arata in comunicat.

O astfel de schimbare de atitudine a reprezentantilor MAI, desi unii o percep ca pe o importanta reusita a societatii civile, este doarf o diversiune a celor de la M.A.I. Așa cum Ceaușescu promitea 100 de lei în plus, așa cum guvernul promitea mărirea salariilor și a pensilor, există pericolul ca aceste promisiuni să rămână la stadiul de promisiuni. Declarația M.A.I., nesemnată și neasumată de nimeni, trebuie fructificata astfel incat noua lege a documentelor de identitate sa cuprinda intr-adevar dreptul de optiune in conditii de egalitate (ca si durata de valabilitate a cartii de identitate - aspect care in privinta pasapoartelor biometrice - raportate la cele simple, asa-zise temporare, nu există în prezent).

Considerăm că acest comunicat al M.A.I. a avut doar scopul de a ne de-mobiliza să participăm la acțiunile de protest deja anunțate. Aceasta  reactie a reprezentantilor MAI ne da imboldul de a continua campania anti-cip si in viitor, mai bine organizati si mai determinati. Din acest motiv, este important sa continuam actiunile civice de protest, mitingurile și acțiunile de informare publică cu privire la pericolul (atât din punct de vedere spiritual cât și d.p.d.v. al drepturilor și libertăților cetățenești) reprezentat de actele biometrice.

Ne vedem deci astazi, 12.10.2010 orele 14 in fata sediului MAI, pentru a fi siguri că vocea noastră se va face auzită nu numai in ceea ce priveste cartile de identitat biometrice, dar si cardurile de sanatate biometrice, obligatorii de la anul pentru toate persoanele inscrise in sistemul national de asigurari de sanatate.

APARENT, DEȘI AR PĂREA CĂ AM CÂȘTIGAT O LUPTĂ, RĂZBOIUL PENTRU PREZERVAREA LIBERTĂȚILOR NOASTRE CONTINUĂ !

Din această perspectivă, nu este de loc întâmplătoare poziția centrală pe care Comuncatul M.A.I. o acordă APADOR-CH, ca partener principal de discuții, deși acest ONG dubios, sponsorizat de fonduri guvernamentale, nu a făcut nici o propunere concretă în procesul de consultare și dezbatere publică pe tema cipurilor biometrice, ne-având de altfel nici o poziție concret exprimată cu privire la campania precedentă, împotriva pașapoartelor biometrice.

Să nu pierdem din vedere faptul că scopul campaniei anticip este ELIMINAREA COMPLETĂ A CIPURILOR CU DATE BIOMETRICE DIN DOCUMENTELE ROMÂNILOR, așa-zisul drept de opțiune fluturat astăzi de M.A.I. nefiind decât o manipulare abilă, menită să liniștească spiritele, fără a rezolva fondul problemei.

Atașăm în continuare răspunsul MAI primit în urma dezbaterilor publice pe tema cărților de identitate biometrice, care NU VORBEȘTE NIMIC despre acest drept de opățiune.



Comunicatul MAI poate fi lecturat AICI, cu mențiunea că este necesar să participăm în număr cât mai mare la acțiunile de protest, la dezbaterea publică din data de 22.10.2010 și sa depunem solicitări scrise cu propunerile noastre la noul proiect de lege al documentelor de identitate.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu